Prijem građana organizovan u MZ „Brezonik“

0

U završnici organizovanja prijema po gradskim mesnim zajednicama u Boru priliku da iskaži primedbe i sugestije na predloženi plan ovogodišnjih radova u naselju imali su meštani Brezonika. U ovoj najstarijoj mesnoj zajednici u Boru komunalnih problema ima na pretek, a većina je tesno povezana sa intenzivnom eksploatacijom rude bakra koja ostavlja vidljiv trag na infrastrukturi.

MZ BREZONIK, BOR – Komunalni problemi meštana Mesne zajednice „Brezonik“ u Boru su u najvećoj meri uslovljeni rudarskim aktivnostima kompanije Ziđin Koper. Usled konstantnog miniranja, mnogi stambeni i drugi objekti su popucali i ugrožavaju bezbednost stanara. Prašina i buka iz rudarskih pogona, prolaz teških vozila glavnim saobraćajnicama u naselju, kao i zatvoreni pristupni putevi su, takođe, deo svakodnevnih nedaća sa kojima se suočavaju građani ovog dela Bora.

Nadležni u Gradskoj upravi u Boru su na prijemu građana u Brezoniku najavili da će u narednih desetak dana biti organizovan obilazak ugroženog područja zajedno sa predstavnicima kineske kompanije i sa meštanima kako bi se utvrdio stepen oštećenja infrastrukture i preduzele dalje mere.

Osim dotrajale putne infrastrukture, meštane Brezonika muče i česta začepljenja atmosferske kanalizacije, kao i urasli obodi puteva gde se od nadležnih preduzeća očekuje značajnije angažovanje prilikom njihovog održavanja. Ove nedelje biće održan još jedan sastanak sa žiteljima ovog dela Bora, a već naredne sedmice, poslednji prijem po gradskim naseljima, u ovom ciklusu biće organizovan u Brestovačkoj Banji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *