Proboj na vrelovodu u centru Bora

BOR – Zbog curenja na delu magistralnog vrelovoda, bez grejanja su korisnici u nekoliko ulica u centru Bora. Ekipe JKP Toplana su na terenu i sanacija kvara je u toku.

U ulici Moše Pijade br. 49 došlo je do proboja na magistralnom vodu i bez grejanja su korisnici u delovima ulica 7. Juli, Jovana Dučića, 1. Maj, Nikole Pašića 19 i zgrada Dupleksa“, kaže v.d. direktora JKP „Toplana“ Bor Milutin Simić.

Zbog smanjenog protoka vrele vode grejanje je slabije i u nekoliko borskih naselja.

Bez grejanja su ostali delovi grada koji imaju vrhove: Četvrta i Peta mesna zajednica i naselje GHI. Izlazna temperatura iz Toplane i pritisci su dobri, ali je oboren protok zbog radova koje izvodimo. Sanacija kvara očekuje se u toku večeri i mi ćemo grejati grad i tokom noći kako bismo nadoknadili i grejanje bilo kako treba“, dodaje Milutin Simić.

Prema rečima direktora borske Toplane Milutina Simića ovo je treći ozbiljniji kvar tokom ove grejne sezone.

Imali smo dva kvara na Veliko kriveljskom vodu, koja su sanirana ali daleko manje nego prošle sezone, maltene jednu trećinu. Grejemo grad 24 sata i samim tim smo pokazali da su gubici manji, a grejanje kvalitetnije“, kaže v.d. direktora JKP „Toplana“ Bor Milutin Simić.

Očekuje se da će radnici Toplane uskoro završiti sanaciju kvara, a građani na tople radijatore mogu da računaju u toku večeri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *