Međunarodna filmska ekipa koja snima sekvence filma „Žetva“ u Boru je trenutno u žiži interesovanja javnosti u gradu. S obzirom na to da se scene snimaju u najfrekvetnijim delovima grada, uz prateću opremu i statiste, sve podseća na studio na otvorenom. Borani će i sutra imati priliku da posmatraju kako se „kuje“ ovo filmsko ostvarenje, a filmadžije su danas posetili i čelni ljudi grada.

BOR – Prostor kod Doma kulture i oko Železničke stanice u Boru bio je poligon za snimanje scena filma „Žetva“, američko-srpske produkcije posvećene dešavanjima na Kosovu tokom ratnih dejstava. Sa domaćom i internacionalnom filmskom i autorskom ekipom, između ostalih, razgovarao je i gradonačelnik Bora Aleksadar Milikić istakavši da je očigledno da je grad bakra sve zanimljiviji filmskim produkcijama i da je on ovih dana velika scena.

Borani su pokazali da su dobri domaćini i da će uvek razumeti umetničke slobode i znati da su okačane zastave drugih zemalja samo deo scenografije, a ne nečija zla namera i tendecioznost„, naglasio je on.

Snimanje filma „Žetva“ u Boru nastavlja se 22. maja kod Zelene pijace, a potom se filmska ekipa seli na jug Srbije, u Pirot, Dimitrovgrad i u Belu Palanku. Nezvanično, premijera ovog ostvarenja u Srbiji se može očekivati već krajem godine, najavljuju producenti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *