Pune tezge, ali nigde kupaca

BOR –  Za razliku od poslednjih decembarskih i prvih januarskih dana, na zelenoj pijaci u Boru sada je pusto. Tezge su i dalje pune, ali se prodaja odmah nakon prazničnih dana evidentno smanjila. Retki svrate za koji kilogram voća, jer je nakon obilnih prazničnih obroka potrebno očistiti organizam. Najviše se prodaje južno voće, sveže salate nešto manje, a ono što je ostalo od suvog i koštunjavog voća teško će prodati, kažu trgovci. Pre i za vreme praznika prodaja je naglo porasla, ali je to trajalo svega nekoliko dana pa nije bilo prilike da se nadoknadi gubitak koji borski prodavci imaju zbog smanjenog prometa.

Epidemija korona virusa osetno je smanjila prodaju jer je manje ljudi koji su ranije svakodnevno izlazili i pazarili na pijaci, kažu prodavci, a materijalna šteta je velika, namirnice je teško sačuvati u svežem stanju na duži period, pa se pokvarene rashoduju a ostale prodaju po sniženoj ceni. To direktno vodi u minus, pa je zarada višestruko smanjena, naglašavaju na zelenoj pijaci u Boru.

Inače, na pijaci se redovno primenjuju propisane higijenske mere, proverava se temperatura kupcima i obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *