Razmeštanje kontejnera u Boru

BOR – U Javno komunalnom preduzeću Treći oktobar u Boru počeli su da razmeštaju plastične kontejnere kupljene sredstvima budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine krajem prošle godine. Od 240 kontejnera trećina je već raspoređena u Boru ,a preostali će biti razmešteni u seoskim sredinama u kojima se planira organizovano odvoženje smeća.

„Za početak ćemo birati bliža sela u kojima postoji interesovanje za odvoženje komunalnog smeća i u kojima postoji veliki broj žitelja u centrima. U gradu zamenimo svake godine od 50 do 100 kontejnera“ – rekao je direktor Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru Dalibor Orsovanović.

IZ budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine za nabavku novih kontejnera u ovoj godini  izdvojeno je još oko četiri miliona dinara, tako da će ovih dana biti raspisan i tender.

„Sa novom isporukom kontejnera imaćemo sasvim dovoljan broj u gradu i selima“ – dodao je Orsovanović.

Na području Bora ima oko 900 kontejnera i ovaj broj,uglavnom, zadovoljava potrebe grada. Što se tiče sela do sada su borski komunalci odvozili  smeće  iz sredina bližih gradu. Prema odluci Skupštine opštine Bor cena odvoženja smeća je 120 dinara po članu domaćinstva bez  PDV-a.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2zfp0w“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *