Republički konkursi za nezaposlene krajem februara ili početkom marta

0

Raspisivanje konkursa za nezaposlena lica, preko mera republičkog akcionog plana zapošljavanja očekuje se krajem februara ili početkom marta. Za razliku od prethodnih godina, neće biti javnih radova, osim za osobe sa invaliditetom.

BOR – Nacionalna služba zapošljavanja i ove godine će u okviru republičkog akcionog plana zapošljavanja raspisati konkurse za nezaposlena lica. Javna rasprava o akcionom planu zapošljavanja od 2024 do 2026. godine na republičkom nivou završena je 31. januara i nakon razmatranja primedbi i predloga ući će u skupštinsku proceduru.

Za razliku od prethodnih godina, više neće biti organizovani javni radovu, osim za osobe sa invaliditetom. Ostali programi biće isti, od onih koji su namenjeni teže zapošljivim kategorijama lica, do samozapošljavanja i podsticaja preduzetnicima za novo zapošljavanje.

Za sada nije poznato za koliko će lica u Boru i Borskom okrugu biti omogućeno učešće u programima zapošljavanja, a tačni uslovi pojedinačnih konkursa znaće se nakon usvajanja programa u Skupštini republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *