Rok za upis prvaka van rejonizacije 31. januar

BOR – Bez obzira na spiskove kojima su budući đaci prvaci raspoređeni po školama prema rejonizaciji, roditelji i ove godine imaju priliku da za svoje mališane biraju osnovnu školu. Na teritoriji opštine Bor, učenicima je na raspolaganju osam osnovnih škola, pet gradskih i tri seoske. Prema Zakonu o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, roditelji koji ne žele da dete upišu u školu kojoj po rejonizaciji pripada, imaju rok do 31. januara da u željenu školu dostave potrebnu dokumentaciju.

„Apelujem na sve roditelje da se prema svojim željama, još u toku ove nedelje, ukoliko menjaju školu u odnosu na rejonizaciju, obrate željenoj školi kako bi dobili sve potrebne informacije. Kada govorimo o upisu prvaka, potrebno je da roditelji dostave potvrdu o prebivalištu i izvod iz matične knjige rođenih za dete, a naknadno i potvrdu o završenom predškolskom programu i obavezno lekarsko uverenje. Učenici iz osetljiviih grupa mogu da se upišu bez dokumenata, koje je potrebno da dostave do početka školske godine. Škole su potpuno otvorene za konsultacije i roditelji za sve potrebne informacije mogu da se obrate bilo kome u školi, sekretarijatu, direktoru ili učiteljima“, istakao je za Televiziju Bor Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

U školskoj 2016/2017. godini u školske klupe u Boru, prvi put će sesti skoro 400 prvaka. Nakon isteka roka, odosno posle 31. januara, roditelji budućih đaka prvaka, mališane će moći da upišu samo u školu kojoj po rejonizaciji pripadaju.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3ocui2″ allowfullscreen ]
Rok za upis prvaka van rejonizacije 31… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *