Sanacija rupa na putevima i oko njih

BOR – Prilikom opravke kvarova na vrelovodnoj, toplovodnoj i vodovodnoj mreži, radnici javno komunalnih preduzeća prisiljeni su da raskopaju delove javnih površina kako bi došli do cevi. Posle ovih radova neretko ove površine ostaju neuređene. U naseljima Novi gradski centar, na Starom i Novom selištu. U Direkciji za izgradnju Bora kažu da je obaveza preduzeća koja izvode radove da po završetku radova sve vrate u prethodno stanje.
 
„Mi tu imamao veliki problem, samim tim i građani. Kada javna preduzeća, Vodovod, Tolna, Telekom ili Elektrodistribucija iskopaju pojedine delove javnih površina, retko ko ih vrati u prethodno stanje, iako je to njihova obaveza bilo da se radi o stepeništima, prolazima ili zelenoj površini za koju čak imaju obavezu da ponovo poseju travu. O tome je obaveštena i inspekcija koja pojačano kontroliše radove, jer bi bez toga situacija bila još gora.“ – kaže Verica Aničić, direktor Direkcije za izgradnju Bora i dodaje da je obaveza izvođača radova da povr5šine urede do asfalta.
 
U toku sanacije vodovodnih i vrelovodnih mreža, često je neophodno raskopavanje puteva. Neasfaltirani kanali na putu su još jedan od problema sa kojim se susreću vozači.
 
„Asfaltiranje je naša obaveza i sredstva za saniranje udarnih rupa su predviđena budžetom Opštine Bor. Javni tender je završen, ali moramo da sačekamo početak građevinske sezone jer asfaltna baza ne radi do početka aprila. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, možda će početi da radi i ranije, a sanaciju puteva počećemo čim to bude moguće.“ – naglašava Verica Aničić.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2hzrrm“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *