BOR – Radnici Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru su počeli generalno uređenje grada. Nakon dugotrajne zime najvažniji  poslovi su im orezivanje drveća, čišćenje zelenih površina, odvoženje divljih deponija i pranje ulica. Pred kraj zime ulice u Boru su izuzetno prljave što je uobičajena slika nakon otapanja snega. Čim su se stvorili određeni uslovi, kao što je odgovarajuća temperatura, borski komunalci su započeli pranje ulica, najpre glavnih , a posle i sporednih.

„Prvo pranje ulica je uvek teže,jer ima dosta nanosa, Očekujemo da ćemo ovaj posao završiti do sredine narednog meseca“
– kaže direktor JKP „3.oktobar Dalibor Orsovanović.
 
Pred dolazak proleća i kretanje vegetacije radnici Zelenila Javnog komunalnog preduzeća Treći oktobar  počeli su da uređuju zelene površine i orezuju drveće. Ove godine  orezivanje zahteva i veće angažovanje s obzirom na oštećenja usled dugotrajnog mraza.
 
„Osim orezivanja dodatni posao nam je formiranje krošnje jer je mraz naneo zaista veliku štetu drveću“ – dodaje Orsovanović.
 
Nakon dugotrajne zime i divlje deponije su uobičajena slika našeg grada. Ove godine ih je značajno manje u odnosu na prethodne.
Kako bi higijena bila što  bolja, u Javnom komunalnom preduzeću Treći oktobar u Boru obezbedili su,zahvaljujući sredstvima Fonda za zaštitu životne sredine, još oko 300 kontejnera. Do kraja aprila oni će biti raspoređeni na mesta gde su najpotrebniji u gradu ali i seoskim sredinama.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2hzrfy“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.