BOR- Sa fasade stambene zgrade u ulici  Treći okrobar u Boru otpao je deo maltera. Srećom niko nije povređen, a nije pričinjena ni velika materijalna šteta. Po nalogu inspekcije prostor  je odmah ograđen, a već danas, čim su vremenski uslovi dozvolili, radnici privatne firme koje je angažovalo Javno preduzeće za stambene usluge  uklonili su delove oštećene fasade.

Puno je maltera otpalo  i to nismo očekivali. Očistili smo sve terase sa ove strane zgrade i sada je sve u redu. Nema više opasnosti za prolaznike“, rekao je Dejan Bogdanović“, radnik.

    Iz nadležne inspekcije upozoravaju upravnike zgrada da pregledaju fasade i po potrebi preduzmu sve neophodne mere, jer novi zakon donosi veće kazne.

Želeo bi da upozorim upravnike zgrada da pregledaju fasade,a one koji još uvek nisu registrovali zgrade, da to učine što pre,jer ovako nešto ne sme da se događa“, dodao je Dragan Nikolić, građevinski inspektor.

Po novom Zakonu o stanovanju u hitnim slučajevima  stanari su u obavezi da odmah obaveste upravnika stambene zajednice koji mora u roku do 48 sati otvori nalog kod preduzeća sa kojim ima ugovor o održavanju stambene zgrade. U suprotnom kazne za stambenu zajednicu kao pravno lice su od 50 hiljada do dva miliona dinara,a odgovorno lice,odnosno upravnika od pet do 150.000 dinara.

Sanirana fasada u kratkom roku, 31. januar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=GfwfYuJdcuc

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *