Saobraćaj funkcioniše veoma otežano

BOR-Putevi u borskoj opštini su prohodni, ali saobraćaj funkcioniše u veoma teškim uslovima. Posebno je bila kritična protekla noć, jer je uz jak sneg, duvao i vetar koji je stvarao velike nanose i otežavao rad borskim komunalcima.

 „Tokom noći smo čistili sve puteve, ali smo imali i puno problema.Iskliznuo je kamion,  imali smo situaciju da je petnaestak minuta nakon prolaska kamiona vetar ponovo zatvorio put za Bučje. Radne mašine i kamioni sa raonicima patroliraju na svim putnim pravcima prema selima.Ovde u gradu vozila su nam non- stop na terenu, a proritet su nam održavanje ulica i trotoara u gradu,ali i rejonskih puteva.Njih ćemo početi da čistimo  kada se situacija malo stabilizuje. Sve u svemu svi kapaciteti će biti na raspolaganju u zimskoj službi“, rekao je direktor JKP „3.oktobar“ u Boru Dalibor Orsovanović .

Radnici zimske službe sa svom raspoloživom mehanizacijom daju maksimum kako bi održali puteve prohodnim.U postojećim okolnostima nemoguće je da očiste sneg do asfalta, ali preduzimaju sve da saobraćaj kako tako funkcioniše.

Sol ne deluje na ovoj niskoj temperaturi, tako da se samo uključuju vozila sa raonicima koji otklanjaju sneg sa ulica i trotoara koji su nam veliki problem jer više ni mašine ne mogu očistiti sneg.Zato ćemo uključiti i radne mašine“, dodao je Orsovanović.

    S obzirom na to da su uslovi  za funcionisanje saobraćaja  u celoj borskoj opštini veoma loši, iz  Javno komunalnog preduzeća Treći  oktobar apeluju na građane i meštane sela da ne koriste automobile, već gradske prigradske autobuse zbog bezbednosti, ali i da ne otežavaju čišćenje putnih pravaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *