BOR – Odmaralište Savača pored Bora bilo je pre dvadesetak godina jedna od najpopularnijih destinacija za dečji i omladinski turizam, tokom cele godine. Borski osnovci, ovde su redovno dolazili na poljsku nastavu i u letnjem i u zimskom periodu. Celo odmaralište prilagođeno je deci i sportistima. Čak je izgrađen i bazen, koji na žalost dugo nije u funkciji.

Tokom zimske sezone Savača uglavnom nije posećena, ali u letnjem periodu sportisti već decenijama dolaze na pripreme i letnje škole. Ni ova godina po tome nije izuzetak.

„Od početka sezone imali smo jedan od najposećenijih rukometnih kampova na kome je bilo 150 učesnika iz deset gradova.“ – kaže Mirjana Milosavljević iz predškolske ustanove za decu „Bambi“ Bor

Nedavno je u ovom odmaralištu održana i prva likovna kolonija osoba sa invaliditetom. Do kraja sezone očekuje se održavanje još dva sportska kampa, a sredinom avgusta biće održana i letnja škola za talente.

„Očekujemo početkom avgusta decu iz „Mozaika“, zatim košarkaški i džudo kamp. Da bi dodatno animirali potencijalne učesnike stalno smo na sajmovima turizma i nastojimo da oživimo i dolaske dece na letnje škole“ – naglašava Mirjana Milosavljević.

U predškolskoj ustanovi za decu Bambi, koja vodi brigu o ovom odmaralištu ovu sezonu dobro ocenjuju, a postoji mogućnost da pored već ugovorenih sportskih kampova do kraja leta bude još posetilaca.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2yc788″ allowfullscreen ]
Savača, raj za sportiste, 17. jul 2015. (RTV Bor) by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *