Sezona motociklista

BOR – Ovih dana ponovo su sa lepim vremenom motociklisti na ulicama. Od skutera do motora koji za samo nekoliko sekundi stižu do 100 kilometara na čas. Loša procena ili nesmotrenost mogu vrlo lako da dovedu do nesreće sa tragičnim posledicama. Zato je neophodna maksimalna pažnja.

Sa pojavom lepog vremena, dolaze i motociklisti, odnosno vozači mopeda se pojavljuju na putevima. Vrlo često se ne ponašaju u skladu sa svim propisima, prevashodno mislim na korišćenje zaštitne kacige i prekoračenje brzine. Bilo bi poželjno da kad god su u mogućnosti koriste, osim kacige, i drugu zaštitnu opremu, rukavice, jakne i pantalone, naročito na dužim putovanjima, kako bi se zaštitili“, kaže Slobodan Milosavljević, komandir u saobraćajnoj policijskoj ispostavi PU Bor.

I ostali učesnici u saobraćaju, pešaci i vozači ostalih motornih vozila, treba maksimalno da obrate pažnju na veći broj motociklista na putevima tokom letnjih meseci, kako bi bezbezdnost svih bila na što višem nivou.

U protekloj deceniji u Srbiji je, prema zvaničnim podacima, čak 25.000 ljudi doživelo lakšu ili težu povredu vozeći motocikl, a više od hiljadu njih je poginulo. Najveći broj nesreća događa se u sudaru motocikla i motornih vozila, uglavnom na raskrsnicama, pa je savet motociklistima da sa posebnom pažnjom prilaze svakoj raskrsnici.

 

Autor: Branislava Ilić

 

Sezona motociklista, 24. jun 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *