Simpozijum o Termodinamici i faznim dijagramima na Tehničkom fakultetu u Boru

Na Tehničkom fakultetu u Boru organizovan je Sedmi simpozijum o Termodinamici i faznim dijagramima. Simpozijum se održava svake druge godine, a ovogodišnji je obeležio značajan broj učesnika iz inostranstva.

BOR – Simpozijum o Termodinamici i faznim dijagramima je značajan skup za istraživače u Srbiji koji se bave ovom naukom. Na uskostručnom skupu o Termodinamici  predstavljeno je trideset radova domaćih i inostranih naučnika iz Kine, Poljske, Mađarske i Rumunije. Simpozijum je prilika da istraživači predstave rezultate istraživanja, razmene iskustva i da unaprede saradnju u daljim projektima.

„Značajno je što ove godine imamo mnogo stranih radova. Autora koji su značajna imena u Termodinamici. Pre svih profesor Jong Du sa Centralnog južnog univerziteta „Čang Šaj“ u Kini, koji vodeći svetski istraživač u ovoj oblasti. „ – kaže predsednik Organizacionog odbora simpozijuma prof.dr Dragan Manasijević.

„U Kini je oko 400 naučnika i istraživača koji proučavaju fazne dijagrame Termodinamike. Meni je zato velika čast da sam u Boru i Srbiji na simpozijumu o ovoj temi, jer kineski i srpski naučnici imaju dugu i plodotvornu saradnju. Pre samo dva meseca, dva vaša profesora bila su na našem CSU univerzitetu, a eto i nas sada ovde“  – naglasio je prof. dr Jong Du sa Centralnog južnog univerziteta „Čang Šaj“ u Kini.

Organizator Sedmog simpozijuma o Termodinamici i faznim dijagramima je Komitet za fazne dijagrame i Termodinamiku Srbije u saradnji sa Tehničkim fakultetom u Boru i Komitetom za fazne dijagrame i Termodinamiku zemalja jugoistočne Evrope.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2t5vfq“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.