Pomoć za unapređenje zdravstvenih usluga

BOR – Hitnoj službi  borskog Doma zdravlja   Boranin Jakov Adžić poklonio je nekoliko  aparata za merenje pritiska i   savremene  bezkontaktne  toplomera . Ovo je već drugi put da donira Dom zdravlja, a  ovom prilikom se odlučio  za  aparate koji će omogućiti  brži pregled pacijenata.

Jakov Adžić donator ovom prilikom je rekao – „Reč je o aparatima  koji mnogo ne koštaju, ali koji su neophodni za brži i efikasniji rad Hitne službe.Lekari če uz njih moći brže da zbrinu pacijente. Ovom prilikom pozvao bih sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu da kupe bar toplomer i na taj način unaprede rad službe“

Svaka donacija je dobro došla, s obzirom na to da je novca za kupovinu novih aparata sve manje“ – kaže lekar Miroslav Dobrosavljević iz  Hitne službe i dodaje – „Pozvao  bih sve koji mogu da nam pomognu  da to i urade“.

Kako bi unapredili usluge,u  Domu zdravlja u Boru  uveli su i dostavu recepata na kućne adrese pacijenata.Ukoliko  ovu uslugu žele pacijnti treba da potpišu ugovor. Dr Miroslav Karabašević direktor Doma zdravlja u Boru kaže –U cenu te usluge od oko 1000 dinara uračunate su participacije,prevoz i svi oni administrativni oslovi koje obavljaju naše službe. U pregovorima smo i sa apotekama i nadam se da ćemo osim recepata, na kućne adrese dostavljati i lekove-.

Dostava recepta i leka na kućnu adresu pacijenta ,jedan je od primera kojima Dom zdravlja u Boru nastoji da unapredi  nivo usluga  primarne zdravstvene zaštite  bitnih za unapređenje zdravlja svih građana.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2t5vb5″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *