Spremni za predstojeću zimsku sezonu

MAJDANPEK – Javno preduzeće za puteve i građevinsko zemljište Majdanpek spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu. Mehanizacije  i agregata ima dovoljno, dok se u održavanju regionalnog puta prema Vlaolu, u uslovima velikih smetova, očekuje pomoć kompanije Ziđin, koja je intervenisala i prošle godine.

Posle dvadeset godina vozni park ovog preduzeća premešten je na drugu lokaciju, udaljenu 4,5  kilometra od grada, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem“, rekao je na sednici Štaba za vanredne situacije Majdanpek, v.d. direktora preduzeća Dejan Mladenović. Majdanpečki putari na skladištu imaju sto tona agregata, a biće nabavljene i dodatne količine.

I u Javnom komunalnom preduzeću Donji Milanovac spremno dočekuju nastupajuću zimsku sezonu.

Jedini problem moglo bi da predstavlja  čišćenje puteva treće kategorije, odnosno lokalnih i nekategorisanih puteva, ali se nadamo da ćemo u međuvremenu, putem javne nabavke, rešiti pitanje neophodne mehanizacije“, istakao je Saša Librić, v.d. direktora JKP „Donji Milanovac“, dodajući da ovo preduzeće raspolaže  trenutno sa  80 kubika rizle, 22 hiljade kilograma soli i dve tone kalcijum hlorida.

Na sednici Štaba za vanredne situacije bilo je, između ostalog, reči i o stanju u gradskoj toplani. Kako se čulo, zbog kašnjenja radova na dogradnji  novog postrojenja na drvnu sečku, do daljnjeg za zagrevanje majdanpečkih stanova i ustanova koristiće se mazut koji se nabavlja u kontinuitetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *