Sutra počinje 49. zaječarska gitarijada

0

ZAJEČAR – Sve je spremno za početak 49. Gitarijade u Zaječaru. Rok manifestacija sa najdužom tradicijom na Balkanu okupiće ove godine gotovo stotinu izvođača. Zagrevanje je već počelo, a zvanično program počinje 29. jula dodelom ključa grada Zaječara Rokonačelniku manifestacije Nenadu Milosavljeviću, poznatijem kao Neša Galija i uručivanjem nagrade „Kostadin Kostadinović – Čauš“ muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću – Džetu. 

Do nedelje će na pet bina biti održano više od 40 koncerata. Ljubitelji rok muzike će između ostalog moći da pogledaju Darka Rundeka, Gibonija i Vlatka Stefanovskog, Guano Apes (Guano Ejps), Therapy? (Terapi), Van Gogh, Lajbah, Električni orgazam, Kerber, Galiju, Dubiozu kolektiv i Nikolu Vranjkovića. Ova imena svakako privlače publiku, ali glavne zvezde rok bendovi koji tek počinju karijeru.

I ove godine biće organizovan Međunarodni salon rok fotografije i Rok akademija, a u pratećem programu ima i novina.

Ulaz je i ove godine besplatan, za posetioce je organizovan rok kamp, a sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, na čijoj će bini, u dva dana, biti održano više od 10 koncerata.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2zksfw“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *