Teški uslovi i za rad Narodne biblioteke u Boru

BOR- Epidemija virusa korona ostavila je trag i na rad Narodne biblioteke u Boru. Bibliotekari su radili u specifičnim uslovima tako da njihovi planovi i ideje sa početka godine nisu u celosti ostvareni. Na Dan bibliotekara, koji se obeležava 14.decembra, u ovoj instituciji kulture kažu da je zbog straha i neizvesnosti smanjen broj poseta sa dve stotine na sedamdesetak dnevno. Manje je i korisnika za 70.

Uz to Narodna biblioteka nije uspela da kupi nijednu knjigu iz ovogodišnje produkcije, a korisnicima nije omogućila ni planirani književni program” ,rekla je Vesna Tešović, direktor Narodne biblioteke u Boru.

Iako je situacija u društvu i dalje teška i nepredvidiva, borski bibliotekari ne odustaju od planova. Jedan od važnijih je dalje osavremenjavanje sajtova.

Umesto da im internet i društvene mreže budu konkurencija, biblioteke koriste mnogobrojne prednosti koje pružaju nove tehnologije. U moru informacija sa interneta, uloga bibliotekara je dobila na značaju i biblioteke spremno prihvataju vodeću ulogu u čuvanju i distribuciji verodostojnih informacija.

Društvo bibliotekara Srbije osnovano je 14. decembra 1947. godine sa ciljem da knjiga stigne do svakog građanina Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *