U Boru još dve osobe pozitivne na kovid, čeka se 200 rezultata testova

BOR – Na osnovu rezultata testova na kovid 19 u poslednja 24 časa u Boru još dva pacijenata su pozitivna na virus korona, tako da je trenutno na teritoriji grada aktivno 210 pacijenata, ali se čekaju rezultati za još 200 testova.

U kovid ambulanti tokom prethodnog dana obavljeno je 110 pregleda, polovina su pacijenti koji se javljaju prvi put, a ostalo su kontrolni pregledi. Na Grudnom odeljenju i Odeljenju neurohirurgije Opšte bolnice Bor, smešten je ukupno 31-an pacijent, a za njih pet čekaju se rezultati testa na koronu.

Grad Bor je, u cilju pomoći u nabavci namirnica i plaćanju računa najstarijim sugrađanima, pozitivnim na virus korona, ponovo aktivirao Volonterski centar. Broj telefona je 060/2727059.

Zbog izmene radnog vremena, čelnici Grada održali su i sastanak sa predstavnicima borskih ugostitelja, i dogovoreno da kao vid pomoći lokalna samouprava u narednom periodu donese odluke o umanjenju ili otpisu lokalnih komunalnih taksi za privrednike čiji je rad ugrožen korona virusom, zbog skraćenja radnog vremena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *