U Boru otvoren 3. Istvil – Međunarodni festival etno pesme

0
BOR – Treći Festival etno pesme Srbije Istvil počeo je sinoć na platou Doma kulture i Boru. Ljubitelji starih narodnih melodija imali su priliku da   uživaju slušajući izvođače iz Srbije, Rumunije , Bosne i Hercegovine, makedonije i drugih zemalja čiji su predstavnici došli u Bor.
Samir Selimović član KUD-a Sevdah iz Vučkovaca kaže: „Bor je grad moje mladosti,ovde sam davno dolazio na radnu akciju i uvek se rado vraćam.Ovakvi festivali su posebno drage prilike gdje kroz pjesmu predstavljamo svoju kulturu u najljepšem svjetlu. Mislim da su potrebni,jer se potvrdilo da i mladi ljudi njeguju  lijepu muziku i pjesmu“.
Tokom trajanja manifestacije nastupi će biti priređeni i u Brestovačkoj Banji ,Brestovcu i Šarbanovcu.
Vukosav Antonijević predsednik Udruženja građana Vilaž ističe: „Naša namera i jeste da pored očuvanja kulturnog nasleđa i zbližavanja naroda, učesnicima festivala pokažemo i sve lepote Bora i okoline i turističke potencijale koje imamo“.
Organizator Istvila je Udruženje građana Vilaž –pokret za razvoj sela u Zlotu,a pokrovitelj je ministarstvo kulture i informisanja. Spnzor je  Rakita eksplorejšn Bor,a medijski pokrovitelj Radio televizija Bor .Prijateljima i sponzorima,organizator je na otvaranju festivala uručio zahvalnice.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2uql5s“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *