U putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Kladovo uloženo nešto manje od 2,5 milijardi dinara

KLADOVO – Kompletna rekonstrukcija kolovoza na deonici Kladovo – Brza Palanka i sanacija kolovoza na deonici puta od Kladova preko Korbova do Milutinovca, dva su kapitalna projekta koja se realizuju u Opštini Kladovo. Ova dva projekta, ukupne vrednosti nešto manje od dve i po milijarde dinara, značajna su ne samo za opštinu Kladovo, već i za celu istočnu Srbiju.

Rekonstrukcija puta i sanacija kolovoza na putnom pravcu od Kladova do Brze Palanke u dužini od 23,5 kilometara realizuje se prema planu i u mnogome će povećati, ne samo bezbednost učesnika u saobraćaju, već i mnoge druge aspekte života Kladovljana, ali i svih drugih u istočnoj Srbiji, kaže Nevenka Boldorac, šef kabineta predsednika opštine Kladovo.

Totalna rekonstrukcija podrazumeva sanaciju kolovoza sa svim potrebnim proširenjima, sa izradom ispusta, svih mostova koji su potrebni na ovoj deonici. Nama od izuzetne važnosti je i što je izgrađen most kod Milutinovca koji je bio srušen za vreme onih katastrofalnih poplava 2014. godine. Ova deonica se nalazi na delu državnog puta i investitor radova su „Putevi Srbije“ a izvođač radova je „Štrabag“. Ukupna vrednost investicije iznosi milijardu 760 miliona dinara, a rok za završetak radova je septembar ove godine“.

Nevenka dodaje da se u okviru sanacije državnih puteva na teritoriji opštine Kladovo trenutno radi i sanacija kolovoza na državnom putu od Kladova do Milutinovca preko devet kladovskih sela.

Radi se kompletna sanacija kolovoza i to će doprineti ovim selima koja se nalaze pored Dunava da dobiju bezbedniji saobraćaj i da imaju bolje uslove za promet robe i mobilnost ljudi. Prošle godine je urađeno 9,5  kilometara puta od ukupne deonice koja iznosi 29 i po kilometara, a da je ove godine urađen deo koji prolazi kroz naselje Kladovo u Dunavskoj ulici“.

Vrednost celokupnog projekta iznosi 67,6 miliona dinara. Završetkom oba kapitalna projekta opština Kladovo dobiće ukupno preko 50 kilometara potpuno rekonstruisanih puteva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *