Udruženje “Sigurne staze” podnelo četiri inicijative Gradskoj upravi

BOR- U sklopu projekta “Staze urbane mobilnosti”  Udruženje “Sigurne staze” uputilo je Gradskoj upravi u Boru četiri inicijative, u cilju unapređenja saobraćajne i urbanističke strukture, prilagođene ranjivim učesnicima u saobraćaju. Prva se odnosi se na formiranje biciklističke infrastrukture.

“Jedna od inicijativa je I da zone oko škola budu saobraćajno urbanistički uređene, da se primene saobraćajne regulativne, tehničke građevinsko urbanističke mere”, rekao je Igor Velić iz Udruženja “Sigurne staze”.

Treća inicijativa je da Bor donese strategiju za bezbednost saobraćaja i akcione planove, koji je obavezan dokument za svaki grad. Udrženje sigurne staze uputilo je i inicijativu za izmenu odluka o tehničkom regulisanju saobraćaja i formiranju zona 30 i usporenog saobraćaja na teritoriji Grada Bora.

Udruženje “Sigurne staze” će tokom naredne nedelje  podneti i inicijativu da  lokalna samouprava donese i usvoji plan  održive i urbane mobilnosti, strateški dokument koji je veoma značajan,a Bor ga još uvek nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *