ZAJEČAR – Međunarodni dan mladih u Zaječaru je obeležen na Popovoj plaži gde su mnogobrojni posetioci mogli da razgledaju štandove sa različitim sadržajima, a koji se odnose na zdravlje celokupnog stanovništva. Organizator programa bila je Kancelarija za mlade grada Zaječara.

Na štandu za mentalno zdravlje promovisan je rad onlajn savetovališta i deljeni su eko cegeri i blokčići, a održana je i radionica – kviz „Čik pogodi“ o psihoaktivnim supstancama.

U okviru štanda za fizičko zdravlje, održane su dve radionice, besplatan čas aerobika sa Natašom Srećković i promo čas funkcionalnog treninga sa Ivanom Nanićem. U okviru ovog štanda, deljeni su voće i besplatni vaučeri za teretanu. Na ovom štandu mogle su se dobiti informacije o značaju vakcinacije, preventivnih pregleda, zdrave ishrane i značaju fizičke aktivnosti.

Štand za socijalno zdravlje imao je maskotu – „Cigarka“, koja je u zamenu za neiskorišćenu cigaretu, ponudila jabuku. Mladi su ovde mogli da čuju nešto više o zdravim stilovima života, zbog čega je važno udruživanje u formalne ili neformalne zajednice, kako postati volonter i zašto je volonterizam važan.

Međunarodni dan mladih prvi put je obeležen 2000. godine u cilju podizanja svesti o neizvesnom položaju mladih širom sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *