Ulaganja u majdanpečko zdravstvo

MAJDANPEK – Ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu  i ove godine biće jedan od prioriteta majdanpečke lokalne samouprave, koja je i u proteklih nekoliko godina uložila značajna sredstva u majdanpečko zdravstvo. Pored nabavke neophodnih, savremenih aparata za rad biohemijske laboratorije i službe fizikalne medicine, koji su uveliko u funkciji, ove godine oko sedam miliona dinara opredeljeno je za dodatno opremanje hiruške sale u Opštoj bolnici, kako bi se u Majdanpeku obavljale i neke složenije operacije.

Izdvajanjem sredstava iz lokalnog budžeta žiteljima opštine Majdanpek omogućeni su i pregledi kod vrhunskih lekara, specijalista hirurgije, radiologije i neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, koji  dva puta mesečno ordiniraju u Majdanpeku i Donjem Milanovcu. Činjenica da se prilikom svakog dolaska lekara na pregled javi oko sto pacijenata jasno govori da je u pitanju dobar potez, što je i bio razlog da nakon uspešne prošlogodišnje, nastavimo saradnju sa trojicom lekara i ove godine“, napominje Dragan Popović, predsednik Opštine.

Prema njegovim rečima, na nivou lokalne samouprave razmišlja se i o nabavci skenera, tokom ove ili naredne godine, za šta bi bilo potrebno izdvojiti oko 40 miliona dinara. Na ovaj način žiteljima opštine Majdanpek bila bi dostupna i ova vrsta savremene dijagnostike, zbog koje trenutno odlaze  u veće zdravstvene centre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *