Upis u Baletsku školu“Lujo Davičo“u Boru

BOR – Za učenike Baletske škole „Lujo Davičo“ u Boru, tokom vanrednog stanja organizovana je nastava na daljinu. Po završetku nastave, početkom juna, biće organizovan završni ispit, a zatim i upis novih učenika u prvi razred.

Za učenike završnog, četvrtog razreda, početkom juna organizovaćemo završni ispit, a o tačnom datumu i rasporedu učenici i roditelji biće obavešteni naknadno.  Naredna aktivnost je upis novih učenika u prvi razred Osnovne baletske škole u Boru. Zainteresovani učenici, odnosno roditelji, od danas mogu da elektronskim putem popune prijavu na sajtu škole, a od 1. do 19. juna, svakog radnog dana u periodu od 18 do 19h biće organizovan upis novih polaznika u prostorijama muzičke škole.

Nakon polaganja prijemnog ispita, deo dokumentacije pribavljaće se elektronskim putem, a lekarsko uverenje i prijavu za upis treba da donesu roditelji. U prvi razred baletske škole mogu da se upišu devojčice uzrasta od 10 do 12 godina i dečaci od 10 do 15 godina „, kaže Nataša Erbez baletski pedagog.

Na prijemnom ispitu proveravaju se proporcije tela, muzikalnost, tancovalnost, gipkost mišića i ligamenata stopala. U prvi razred upisuje se jedna klasa koja broji 12 učenika, ali se po potrebi taj brom može povećati i na 15, kaže Nataša Erbez.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *