Uspešna turistička sezona u Boru i okolini

0

BOR – Bez obzira na svetsku pandemiju korona virusa, prethodna godina se može oceniti kao uspešna za turizam u Boru. Zabeleženo je približno 64 hiljade noćenja u hotelskom smeštaju, najviše u Hotelu Jezero, 53 hiljade. Turista koji su kratko boravili u okolini Bora svakako je bilo znatno više. I turističke lokacije u Boru imale su dobru posetu. Tako je u Zoološkom vrtu do kraja novembra prodato više od 17 i po hiljada ulaznica, na otvorenim bazenima u toku leta bilo je 7 i po hiljada posetilaca, a Zlotski pećinu videlo je pet hiljada turista.

Interesovanje je bilo veliko i za seoski turizam u Boru, kažu u Turističkoj organizacija, ali je nedostajalo smeštajnih kapaciteta, s obzirom na to da je samo 19 objekata registrovano za bavljenje seoskim turizmom u kojima mogu da se smeste 92 osobe.

Zbog toga je organizovan niz radionica i predavanja kako bi se zainteresovanima objasnio način na koji mogu da prijave i kategorišu domaćinstvo za seoski turizam. Odziv je bio odličan, a rezultati će moći da se procene krajem ove godine, kažu u Turističkoj organizaciji Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *