BOR – Dobrovoljno davalaštvo krvi u Boru, oduvek je bilo na visokom nivou, ali je pandemija korona virusa tokom prošle godine uticala na smanjenje broja dobrovoljnih davalaca. Nakon perioda opadanja, zalihe krvi vraćaju se na zadovoljavajući nivo.

Iako je pandemija korona virusa uticala na smanjenje broja dobrovoljnih davalaca krvi tokom prošle godine, situacija je sada povoljnija. Ljudi su bili oprezni ili uplašeni, ali su se uverili da se na svakoj akciji primenjuju sve preventivne mere i da nema razloga za brigu. U Boru je od početka godine organizovana 41 akcija i prikupljeno je 1113 jedinica krvi. Ta količina zadovoljava potrebe pacijenata u Opštoj bolnici što pokazuje podatak da je tokom ove godine sa zaliha izdato 812 jedinica krvi”, kaže Goran Jovanović, predsednika Komisije za DDK Grada Bora.

Jovanović je apelovao i podsetio sve Borane koji žele da daju krv, da to mogu učiniti svakog ponedeljka u prostorijama Crvenog krsta, od 10 do 14 časova.

Osim redovnih akcija ponedeljkom, u Boru je u prethodnom periodu organizovana akcija za student u Studentskom centru ali su nažalost izostale akcije za srednjoškolce zbog primene preventivnih mera za sprečavanje širenja korona virusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.