BOR – Za komunalne usluge u protekloj godini borani duguju oko 140 miliona dinara. Za dugovanja u prvom polugodištu, koja iznose oko 60 miliona dinara, Javno preduzeće za stambene usluge u Boru uputilo je 1960 opomena krajem prošle godine. Rok za izmirivanje obaveza je 20. januar.

„Ja bi zamolio građane da plate makar za prvi i drugi mesec kako bi izbegli tužbe, a tek posle neka izmire ostala dugovanja“
– kaže rukovodilac finansijske službe u Javnom preduzeću za stambene usluge Stanko Srbinoski.
 
Ukoliko građani u predviđenom roku ne izmire dugovanja protiv njih će biti pokrenute tužbe, a to znači da osim glavnog duga oni moraju da doplate još desetak hiljada dinara više, što je dodatni udar na kućni budžet.
 
„Velike su obaveze iz prethodnih godina, više od 500 miliona dinara. Jedna povoljnost je što omogućavamo otplatu i do tri godine. Zato bi borani trebalo to da iskoriste i izbegli sve dodatne troškove kao što su izvršitelji koji odnedavno naplaćuju dugovanja“ – dodao je Srbinoski.
 
S obzirom na otežanu naplatu od građana, u Javnom preduzeću za stambene usluge morali su da podignu kredit kako bi izmirili dugovanja dobavljačima uglja.
 
„Uzeli smo kredit od 150 miliona dinara preko Komercijalne banke da bismo platili Ineks Moravi za ugalj kako bi obezbedili kvalitetno grejanje. Taj kredit moramo da vratimo u narednih godinu i po dana i on će nam biti prioritet“ – istakao je Srbinoski.
 
Više godina unazad procenat naplate za komunalne usluge od građana je između 75 i 80 odsto. Preostalih dvadesetak procenata, uglavnom, bude naplaćeno preko suda.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2en5yo“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *