MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek dalo je, na današnjem zasedanju, saglasnost na povećanje cene usluga javnih komunalnih preduzeća „Donji Milanovac“ i „Vodovod“ Majdanpek, u iznosu od 10 odsto za usluge vodosnabdevanja i iznošenje smeća, odnosno 25 procenata za odvod otpadnih voda.

Iako su ova preduzeća još ranije uputila lokalnoj samoupravi, kao osnivaču, zahtev za povećanjem cena usluga, ovo pitanje je došlo na red tek sada jer je to neminovno, zbog situacije u budžetu, koja se direktno odražava na njihov rad i funkcionisanje. Vreme pandemije uslovilo je smanjeni priliv sredstava u budžet i sva je prilika da će zbog toga doći do rebalansa za oko 100 miliona dinara“, objasnio je razloge korigovanja cenovnika komunalnih usluga, Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Pored niza rešenja koja se odnose na zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini, članovi Veća usvojili su i predlog Zaključka o oslobađanju plaćanja učešća u ekonomskoj ceni boravka i ishrane dece u Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“ tokom trajanja pandemije. Ovoj ustanovi data je i saglasnost za formiranje manjih, odnosno većih vaspitnih grupa, od broja koji propisuje zakon, a usvojen je i zaključak o odobravanju sredstava za organizaciju i realizaciju programa rada u celodnevnoj nastavi i produženom boravku za  učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Odlukom Opštinskog veća, iz budžeta Opštine Majdanpek korisnicima subvencija za ogrev biće izdvojeno po 20 hiljada dinara. Takođe, doneta je i odluka o dodeli sredstava za realizaciju programa udruženja od javnog interesa za Opštinu Majdanpek, odluke koje se odnose na raspodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede, a usvojeni su i zahtevi ŽRFK Majdanpek, FK „Polom“ iz Leskova i OK „Poreč“ za dodelu novčanih sredstava.

Kao dopunska tačka dnevnog reda doneta je Odluka o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Majdanpek javnim nadmetanjem, radi izgradnje objekta, Centra za  proizvodnju i distribuciju drvne sečke u Klokočevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *