Više od milion evra u Boru iz projekata prekogranične saradnje

BOR – Grad Bor će ove godine učestvovati u dva IPA projekta prekogranične saradnje, čija je ukupna vrednost više od milion evra.

Prema rečima člana Gradskog veća u Boru Srećka Zdravkovića, prvi projekat, koji je veoma značajan za poboljšanje zaštite građana, je obuka i nabavka opreme za vatrogasno spasilačku jedinicu u Boru, vredan 887.000 evra. Na osnovu ovog projekta do kraja ove godine trebalo da u Bor stignu dva komandna vatrogasna vozila, a o njegovoj konkretnoj realizaciji razgovaraće se sutra u Boru sa  predstavnicima opštine Đermata iz Rumunije sa kojom Bor zajednički realizuje ovaj projekat.

Drugi značajan projekat se realizuje u saradnji sa opštinom Bojčinovci iz Bugarske i podrazumeva proveru kvaliteta zemljišta i voda na šest lokacija u Boru, terenskom laboratorijom. U okviru ovog projekta, vdenog 178 hiljada evra, trebalo bi da budu nabavljena dva nova kamiona smećara za JKP „3. oktobar.“

Prema rečima Srećka Zdravkovića, Grad Bor se sve više okreće projektnom finansiranju, pisanju projekat i obuci za njihovu implementaciju, što se prošle godine pokazalo kao izuzetno korisno, a slične aktivnosti nastaviće se i ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *