Za rekonstrukciju Novog zlotskog puta 50 miliona dinara

0

BOR – Novi zlotski put je godinama bio jedan od najlošijih putnih pravaca u opštini Bor. Zbog njegovog značaja sa jedne strane za pet hiljada stanovnika koji žive u mesnoj zajednici Zlot, a sa druge za razvoj turizma, kako bi posetioci lako i bezbedno mogli da stignu do Lazareve pećine i kanjona Zlotske reke, lokalna samouprava se odlučila sa potpunu sanaciju kompletne deonice puta. Pojedini delovi su dobri i na njima su bili potrebni manji zahvati, ali je veći deo puta zahtevao presvlačenje novim slojem asfalta. Prva faza radova počela je u junu, a poslednjim rebalansom predviđena su sredstva i za drugu fazu sanacije puta.

„Sve udarne rupe su zakrpljene, a novim slojem asfalta do sada je presvučeno 3.200 metara puta. Rebalansom budžeta, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bor, uz 32 miliona dinara koliko je utrošeno za prvu fazu sanacije puta, predviđeno još 18 miliona dinara za drugu fazu. Novim slojem asfalta biće presvučeno još 2.400 metara puta, tako da će ukupna rekonstruisana dužina biti oko 5.600 metara. Sada je potrebno da završimo proceduru, javni nabavku velike vrednosti, što će trajati nešto više od mesec dana. Očekuje se da radovi u drugoj fazi počnu u septembru, a trajaće oko nedelju dana.“ – kaže Verica Aničić, direktor Direkcije za izgradnju Bora.

Novim slojem asfalta biće presvučeno ukupno 5.600 metara puta. Na taj način novi zlotski put, koji je bio u izuzetno lošem stanu, biće potpuno siguran i od septembra jedan od boljih putnih pravaca u opštini Bor.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2xz9f5″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *