Zahtevi za besplatne set top boksove

Centru za socijalni rad i filijali PIO fonda u Boru do sada je podneto oko 1000 zahteva za besplatne uređaje za prijem digitalnog TV signala. Ovo pravo mogu da ostvare socijalno ugroženi građani- korisnici socijalno materijalne pomoći, građani koji ostvaruju pravo na tuđu pomoć i negu kao i penzioneri sa najnižim primanjima.
BOR – Podnošenje zahteva za besplatne set top boksove za digitalnu televiziju još uvek traje. U filijalu Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiguranje u Boru do sada je iz četiri opštine borskog okruga pristiglo 800 obrazaca. Pravo na besplatne set top boksove za digitalnu televiziju imaju penzioneri samci čiji je iznos na čeku manji od 13. 288 dinara. Uz ček, ličnu kartu oni moraju da prilože i izjavu dva svedoka da žive sami overenu u opštini. U borskoj lokalnoj samoupravi overa ove izjave košta 1. 250 dinara, dok je u drugim opštinama borskog okruga besplatna. Prema rečima direktora filijale PIO fonda Verice Čarapić, iz borske lokalne samouprave su dobili objašnjenje da oni postupaju u skladu sa Zakonom o administrativnim taksama dok se ostale opštine u Borskom okrugu pozivaju na regulisanje prava iz penzijsko invalidskog osiguranja. Izjava se, kaže Verica Čarapić, može overiti i u osnovnom sudu u Boru, gde se taksa naplaćuje 400 dinara. Besplatne adaptere mogu da dobiju korisnici nege i pomoći drugog lica i oni su u obavezi da uz obrazac, ček od zadnje penzije podnesu rešenje o priznavanju ovog prava.
 
Korisnici socijalne pomoći uz ličnu kartu i neophodno rešenje zahtev za dobijanje ovog aparata mogu da podnesu borskom Centru za socijalni rad. Do sada je njih oko 200 odlučilo da iskoristi ovu povoljnost Vlade Republike Srbije. Po završetku podnošenja zahteva građanima će set top boksovi biti isporučeni na kućne adrese.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2hl17m“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.