U borskom selu Metovnica završeno je renoviranje ambulante. Tim povodom ovo selo posetili su predstavnici lokalne samouprave i Doma zdravlja u Boru.
BOR – U cilju unapređenja zdravstvene zaštite u selima borske opštine, i u Metovnici je završeno renoviranje ambulante. U ordinaciji, čekaonici i pomoćnoj prostoriji zamenjen je pod, uvedeno grejanje, postavljene nove pločice i okrečeni zidovi. Na taj način stvoreni su uslovi da oko 400 meštana sa zdravstvenim kartonima imaju kvalitetnije usluge.
 
„Sada nam sledi drugi korak, a to je svakodnevno angažovanje tehničara, a lekar će kao i do sada dolaziti dva puta nedeljno“ – rekao je Miroslav Karabašević, direktor Medicinskog centra u Boru.
 
Lokalna smaouprava preduzima sve mere da se zdravstvena zaštita podigne na viši nivo, posebno u seoskim sredinama.

„Nakon odvajanja Bolnice i Doma zdravlja uslediće i finansijska podela tako da ćemo tačno znati šta nasleđuje opština i budžetom planirati sredstva za zdravstvenu zaštitu. Prioritet ove lokalne samouprave je zdravstvena zaštita po selima“
– rekao je zamenik predsednika Opštine Bor Saša Vukadinović.
 
Renoviranje ambulante u Metovnici košta 300. 000 dinara, a sredstva su obezbedili donatori, lokalna samouprava, značajna je bila i pomoć meštana.

„Uvođenje grejanja pomogla nam je lokalna samoprava, Institut nam je donirao laminat, a meštani su učestvovali u građevinskim radovima“
– dodao je predsednik Saveta MZ Metovnica Dejan Marković.
Renoviranje ambulanti je do sada završeno u Šarbanovcu, mesnoj zajednici Timok Šarbanovac, Slatini, a biće nastavljeno i u ostalim selima borske opštine.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jbsjw“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.