Fabris Peto na završnoj večeri frankofonije u Boru

BOR -Prema podacima Francuskog instituta u Beogradu, francuski jezik je treći strani jezik koji se u Srbiji predaje u osnovnim i srednjim školama gde ga uči oko 130 hiljada đaka, postoji i osam dvojezičnih odeljenja – nastava se odvija paralelno na francuskom i srpskom, a u Francuskom institutu u Beogradu, Novom Sadu i Nišu godišnje više od tri hiljade polaznika pohađa kurseve francuskog. Mesec mart se tradicionalno obeležava kao mesec frankofonije, pa su u školama širom zemlje priređeni programi na francuskom, gde su deca pokazala veliko interesovanje i za jezik i za francusku kulturu. Različite programe organizovane su i u svim borskim školama, a završnu manifestaciju programa frankofonije Osnovne škole „Dušan Radović“ posetio je i ataše Francuske za kulturu, Fabris Peto. Peto je ovom prilikom pohvalio i profesore i učenike koji su pokazali veliko interesovanje i za jezik i za francusku kulturu.
Ove godine Osnovna škola „Dušan Radović“ organizovala je raznovrstan program za frankofoniju. Sa učenicima nižih razreda realizovane su radionice, organizovano je književno veče posvećeno Viktoru Igou i predstava „Mali princ“, kao i karaoke za sve učenike osnovnih i srednjih škola.
Prema rečima profesora učenici su se dobro snašli u svim zadacima koje su dobili, a francuski jezik koji im inače nije omiljeni predmet, na ovaj način postao je popularniji.
U saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Boru, naredne nedelje biće otvorena i izložba fotografija o eksperimentima Marije Kiri.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2k6vl7″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.