Otvoren Etno restoran „Jezerce“ na Borskom jezeru

BOR – Turistička ponuda na Borskom jezeru od 12. avgusta upotpunjena je još jednim restoranom. U delu iznad glavne plaže u postojećem objektu otvoren je Etno restoran „Jezerce“. Brigu o njemu vodiće Hotel „Jezero“. Iako se nalazi na veoma atraktivnom mestu, gde u sezoni prolazi najveći broj turista, ovaj lokal godinama nije radio.

„Restoran će poslovati u sastavu hotela „Jezero“ i otuda naziv „Jezerce“ Po cenama koje će biti niže nego u hotelu moći će da ugosti ne samo turiste koji su tamo odseli, već i sve koji dođu na Borsko jezero. Ovde mogu da probaju nacionalne specijalitete ovoga kraja, ali tu je i roštilj, pica-peć, pa ko šta voli nek izvoli. Radićemo malo duže nego u hotelu tako da će oni koji vole da se druže malo duže imati za to i priliku i odličan ambijent jer planiramo muzičke večeri. Mi smo, naravno, sve pripremili da restoran radi cele godine i nadam se da će tako.“ – kaže  Milica Milovanović upravnik Hotela „Jezero“.

Renoviranje restorana delom je finansirao RTB Bor, a deo materijala je obezbeđen iz donacija. Gosti će uz uobičajnu ponudu imati priliku da probaju tradicionalna jela ovog kraja, a većina namirnica i gotovih proizvoda nabavlja se od poljoprivrednika iz Bora i okoline. Cene hrane i pića su niže nego u hotelu „Jezero“, što bi trebalo da doprinese boljoj poseti.

Uz predstavnike društvenog života opštine Bor, javnih preduzeća i Rudarsko topioničarskog basena Bor, otvaranju Etno restorana „Jezerce“ prisustvovala je i poznata pevačica Ana Stanić koja odmor provodi na Borskom jezeru. 

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x31j6w0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *