BOR – Lokalna samouprava je spremna da pruži svu neophodnu pomoć Domu zdravlja u Boru da bi odvajanje od bolnice proteklo bez većih teškoća, rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović. Jedan od problema koji je usledio tokom procesa osamostaljivanja je kratkotrajni zastoj u snabdevanju lekovima, sanitetskim materijalom i rastvorima.
 
„Ja sam se pribojavao ovog odvajanja i bio sam u pravu. Raduje me da je to rešeno tako da ćemo imati dovoljno svega“ – rekao je predsednik opštine Bor Živorad Petrović.
 
„Dom zdravlja je imao svoje rezerve, a počela je da pristiže i nova količina materijala i rastvora“ – dodao je v. d. direktor Doma zdravlja Miroslav Karabašević.
 
U razgovoru sa predsednikom Opštine Živoradom Petrovićem pacijenti su, uglavnom, pohvalili rad lekara, a pritužbe su bile na dugo čekanje na pregled.
 
„Raduje me što su pacijenti zadovoljni uslugama lekara. Ima tu dosta teškoća koje ćemo otkloniti, jer želimo da ovaj Dom zdravlja bude prvi u regionu“ – dodao je Živorad Petrović.
 
Duže čekanje na lekarske preglede usledilo je zbog smanjenja broja lekara koji su upućeni u seoske domove zdravlja. Njihovim odlaskom 3. 000 pacijenata mora da se rasporedi na postojeći broj lekara.
 
„Premeštanjem u seoske ambulante nama nedostaju četiri lekara“ – rekla je dr Vesna Radosavljević, pomoćnik direktora za zdravstvenu delatnost u Domu zdravlja.
 
Uz pomoć Ministarstva zdravlja lokalna samouprava će, takođe, pokušati da reši i problem nedostatka lekara, obećao je Živorad Petrović prilikom posete Domu zdravlja.
 
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2i3bdi“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.