Šest decenija skladnog braka Budimke i Božidara

MAJDANPEK – Za Majdanpečane je 25. jun poseban dan, jer mnoge seća na 1961. godinu i zvaničan početak novog Rudnika bakra Majdanpek. Za Budimku i Božidara Krajničana, inače, jednog od prvih vozača teških vozila na površinskom kopu, ovaj datum znači i godišnjicu braka, a ove godine i vredan jubilej, 60 godina zajedničkog života.

Kažu, za skladan brak potrebno je puno razumevanja, poštovanja i strpljenja, koje mlade generacije sve manje imaju.

Upoznali smo se januara 1962. godine, kada je Božidar krenuo, iz kasarne u Gnjilanu, na odsustvo u Majdanpek. Nenajavljeno, došao je u našu kuću i mojim roditeljima saopštio da me vodi sa sobom“, seća se Budimka, koja je vojniku Boži već ranije bila zapala za oko.

Odmah sam znao da je to žena s kojom želim da provedem život. Imali smo tokom šezdeset godina iza nas i lepih i tužnih trenutaka, koje smo zajedno uspeli da prevaziđemo. Snagu nam daju i najveću sreću čine naši potomci, posebno četiri praunuka, koje imamo. Učimo ih sve pravim životnim vrednostima, pre svega, da poštuju jedni druge“, dodaje čika Boža, kojem je od štapa, bez kog se teško kreće, mnogo veći oslonac njegova verna saputnica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.