Tehnički fakultet u Boru upisalo 76 studenata

BOR-Tehnički fakultet u Boru, u prvom konkursnom roku, upisalo je 76 studenata, od toga 74 je na budžetu i dva su samofinansirajuća. Najveće interesovanje je bilo za rudarsko inženjerstvo i za  studijski program inženjerski menadžment.

Zadovoljni smo brojem upisanih studenata imajući u vidu da je veći od lanjskog i s obziroma na situaciju zbog epidemije korona virusa. Nadamo se da ćemo u drugom upisnom roku upisati još prijavljenih, jer postoji mogućnost da se  studenti sa  drugih fakulteta Beogradskog univerziteta,koji su položili prijemni mogu, da se upišu. Postoji i opcija upis bez prijemnog za kandidate koji su upisani na drugim fakultetma i  sa drugih univerziteta“, rekla je dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

 Pošto ima još više od 160 slobodnih mesta, Tehnički fakultet je raspisao i drugi konkursni rok za osnovne akademske studije. Prijavljivanje kandidata je drugog i trećeg, a prijemni ispiti će biti održan četvrtog i petog septembra.

Četvrtog septembra u devet sati biće organizovan  prijemni ispit iz predmeta osnovi ekonomije, u 12 sati iz fizike, petog iz matematike i u 12 iz hemije.Tehnički fakultet je raspisao i prvi konkursni rok za master i doktorske studije“, dodala je Nada Štrbac.

Školarina na Tehničkom fakultetu za samofinansirajuće studente u Boru se nije menjala već nekoliko godina. Za osnovne akademske studije iznosi 50 hiljada dinara, za master 66, a za doktorske studije 90 hiljada dinara. Školarina se može platiti u deset jednakih mesečnih rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *