U Boru predstavljen predlog zonskog sistema naplate parkiranja u gradu

BOR – Predstavnici firme „Model 5“ u Beogradu predstavili su u Boru studiju „Analiza parkiranja u centralnoj zoni grada Bora“. Reč je o najznačajnijem dokumentu za uređenje parkirališta u gradu sa zonskim sistemom naplate parkiranja. Urađena je analiza postojeceg stanja i dati predlozi za unapređenje i poboljšanje parking mesta, posebno u centralnoj zoni Bora. Na terenu su bili inženjeri firme „Model 5“ u Beogradu, kao i učenici Mašinske škole u Boru, saobraćajnog smera, koji su anketirali vozače.

Analiza je pokazala da postoje potencijali za proširenje parkiranja. Da vozači čine mnogo navigacionih grešaka traženja parkirališta. Sa jasnim usmerenjem i povećanjem kapaciteta parkiranja grad Bor može imati dobar parking sistem sa brzim, efikasnim i bezbednim pronalaženjem parking mesta, uz adekvatnu nadoknadu za ovu uslugu. Planirane su tri zone parkiranja koje su urađene shodno zahtevima, potrebama i kapacitetima“ istakao je na prezentaciji direktor firme „Model 5“ u Beogradu Zvezdan Pešović.

Za implementaciju zonskog parkiranja u Boru, neophodno je predvideti određena sredstva iz gradskog budžeta, kao i iz programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća za stambene usluge Bor kojem je poveren posao organizacije parkirališta u gradu, za narednu godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *