BOR – Iz budžeta Opštine Bor za finansiranje razvoja poljoprivrede u 2015. godini biće izdvojeno 20 miliona dinara, dva i po puta više nego u prethodnoj godini. Naviše sredstava biće utrošeno u razvoj stočarstva, čak polovina fonda za nabavku stoke.

„Prioritet nam je povećanje stočnog fonda, zato smo izdvojili i najviše para za ovu stavku. Finansiraćemo nabavku ovaca, koza svinja i goveda“
– kaže član Veća opštine Bor zadužen za poljoprivredu Aleksandar Micić.
 
Ove godine biće nastavljeno i subvencionisanje veštačkog osemenjavanja goveda i za te namene biće izdvojeno četiri i po miliona dinara odnosno 2. 000 dinara za jedno grlo. . Prvi put iz Fonda za finansiranje razvoja poljoprivrede biće subvencionisana nabavka materijala za izgradnju objekata za uzgoj stoke.
 
„Sufinansiraćemo nabavku do 50 odsto vrednosti, a maksimalan iznos je do 600. 00o0 dinara po domaćinstvu“ – istakao je Micić.
 
Osim u razvoj stočarstva, deo finansijskih sredstava iz Opštinskog budžeta biće utrošen u zaštitu i uređenje poljoprivrednog zemljišta, formiranje i aktivnosti udruženja, subvencionisanje nabavke sadnog materijala i stimulaciju strelaca na protivgradnim stanicama.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2e9izn“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *